استفاده از نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره، یکی از محبوبترین شیوهها برابر بهبود سطح کیفی و هنری تصاویری است که ثبت میکنید. یکی از عمده دلایل محبوبیت این سبک از نورپردازی، این است که برای انجام آن نیازمند ابزار استودیویی خاصی نیستید و کارتان با فلش دوربین و یک بازتاب دهنده ساده راه میافتد. نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره الگوی سادهای دارد، اما پیاده سازی آن نیازمند تمرین و کسب تجربه است، با این همه شما میتوانید با صرف مدت زمان معقولی در این زمینه به مقام استادی برسید.
با توجه به این که سوژههای تصاویر پرتره، هر کدام دارای شخصیتهای منحصر به فرد هستند، نمیتوان با ارائه اصولی کلی برای نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره کارتان را راه انداخت. شما باید پیش از یادگیری هر الگویی، اصول و قواعد زیبایی شناسی را فرابگیرید تا بتوانید مهارتهای خود را در چهارچوب این اصول و قواعد به کار ببندید. اگر برایتان جالب است که بدانید چرا این شکل از نورپردازی، به نورپردازی پروانهای شهرت یافته، باید خدمتتان عرض کنم که دلیل این نام گذاری، شکل پروانه مانند سایهای است که در اثر این نور پردازی زیر بینی سوژه پدیدار میشود.
دوربین و لنز مورد نیاز برای نورپردازی پروانهای
شما میتوانید برای به کارگیری اصول نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره، از انواع دوربینهای DSLR و یا هر دوربین بدون آینهای استفاده کنید، برای لنز هم پیشنهاد من به شما استفاده از لنزهای 50 mm به بالا است. اگر از لنزهای wideتر استفاده کنید، امکان ایجاد اعوجاج در عکسهایتان دو چندان میشود. در صورتی میتوانید از لنزهای telephone استفاده کنید که فضای کافی برای عقب رفتن و focus کردن روی سوژه را در اختیار داشته باشید.
سایر ابزار مورد نیاز برای نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره
شما میتوانید به کمک هر منبع نوری که در اختیار داشته باشید، از strobe گرفته تا speedlight، اصول نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره را عملا پیاده کنید، حتی اگر مهارت کافی داشته باشید میتوانید از نور خورشید به عنوان منبع مادر استفاده کنید. زمانی که بحث نورپردازی پیش میآید، ناخودآگاه فکر آدم به سمت modifier میرود، بنابراین بهتر است یک چتر یا softbox پیدا کنید و به کمک آن نور محیطتتان را ملایمتر کنید. فراموش نکنید که فلش دوربین شما باید trigger نیز داشته باشد.
موقعیت منبع نور در نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره
برای نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره، باید منبع نور اصلی را پشت دوربین و در موقعیتی بالاتر از چشم سوژه عکاسی قرار دهید، خودتان نیز به عنوان عکاس باید درست در زیر منبع نور بایستید. نکته مهم این است که صورت سوژه باید درست روبهروی منبع نور قرار بگیرید. برای این که از سایه افتادن روی سوژه جلوگیری کنید، میتوانید از بازتابها استفاده کنید. موقعیت درست قرارگیری بازتاب دهنده روی خط کمر و درست زیر چانه سوژه عکاسی است.
اگر سوژه عکاسی شما گونههای استخوانی یا صورت لاغری داشته باشد، بهرهمندی از نورپردازی پروانهای در عکاسی پرتره نتیجه عکسبرداری از او را فوقالعاده خواهد کرد، با این حال اگر سوژه شما صورتی گرد و توپر دارد، بهتر است سراغ یادگیری اصول روشهای دیگر نورپردازی، مانند اصول نورپردازی با Loop light بروید.
عالی بود مرسی
خواهش می کنم . خوشحالم که استفاده کردید . موفق و پیروز باشید .