اصول عکاسی پرتره خیابانی

عکاسی پرتره خیابانی

عکاسی پرتره خیابانی نقطه تلاقی عکسبرداری پرتره و عکسبرداری خیابانی است. علی‌رغم نوظهور بودن سبک عکاسی خیابانی نسبت به عکاسی پرتره، عکاسی خیابانی در طی سال‌های اخیر و با گسترش شبکه‌های اجتماعی طرفداران زیادی پیدا کرده است. این روزها هرکسی می‌تواند در فضایی مانند اینستاگرام ادعای مدل بودن داشته باشد و به همین جهت پارک‌های تهران پر شده از افراد دوربین به دست و سایر دوستانشان که می‌خواهند صفحات خود را در شبکه‌های مجازی رنگین کنند.

شاید در چنین شرایطی ماهیت هنری عکاسی رنگ ببازد، اما حتی اگر دیگر کسی به ذات هنری عکاسی هم توجهی نداشته باشد، باز هم تصاویری که توسط عکاسان با سواد ثبت شده‌اند، بازخورد بهتری از مخاطبان دریافت می‌کنند. اصول عکاسی پرتره خیابانی، متشکل از منتخب قواعد سه سبک متفاوت از عکاسی، یعنی عکاسی پرتره، عکاسی خیابانی و عکاسی مدلینگ است.

عکاسی پرتره خیابانی1

فرقی ندارد که در چه زمینه‌ای فعال باشید، اگر عکاس هستید، حتما باید عکاسی پرتره خیابانی را تجربه کنید چون می‌توانید به وسیله آن تجربیات جدید کسب کنید، از منطقه امن خود خارج شوید و مهارت‌های خود را بهبود ببخشید. برای این که بتوانید در زمینه عکاسی پرتره خیابانی استاد شوید، باید روابط عمومی خوبی داشته باشید، روی تنظیمات دوربینتان مسلط باشید و در نهایت باید با سرعت هر چه تمام‌تر فرآیند ثبت تصویر را به اتمام برسانید.  خب، حالا اگر برای یاد گرفتن آماده‌اید، بیایید اصول عکاسی پرتره خیابانی را بررسی کنیم.

دوربینی مناسب برای عکاسی پرتره خیابانی انتخاب کنید

دوربین قدیمی ته کمدتان هنوز کار می‌کند؟ خوب است چون همان هم کارتان را راه میندازد. اتفاقا دوربینتان هرچه شکل قراضه‌تری داشته باشد، از نظر مردم حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسید، که البته این هم خودش از عجایب است. شاید باورتان نشود اما هرچه دوربینتان بیشتر توی چشم باشد، مردم راحت‌تر حاضر می‌شوند در قاب لنز آن قرار بگیرند. راستی صحبت از لنز شد، اگرچه زیاد فرقی نمی‌کند که از چه دوربینی استفاده کنید، اما لنزتان روی نتیجه کارتان تاثیر به سزایی خواهد گذاشت. برای عکاسی پرتره خیابانی، بهتر است که از لنز‌های wideتر استفاده کنید تا بتوانید به کمک آن نقش محیط را در عکس‌هایتان پررنگ‌تر کنید. اگر می‌خواهید تمرکز تصاویری که ثبت می‌کند صرفا روی صورت سوژه باشد، می‌توانید از لنزهای long استفاده کنید.

تنظیمات دوربین برای عکاسی پرتره خیابانی

فقط کافی است دوربین خود را روی حالت p قرار دهید و دیگر هیچ کاری با تنظیمات دوربین نداشته باشید. راستی اگر دوربینتان از قابلیت auto focus بهره‌مند است، از آن برای راه انداختن کارتان استفاده کنید. توجه داشته باشید که این حرفه‌ای‌ترین روش برای ثبت تصاویر پرتره نیست، اما خب چه کسی اهمیت می‌دهد؟ در ضمن، حداقل سرعت شاترتان باید در حدود  1/200s باشد، اگر سرعت شاترتان کم‌تر از این میزان، ISO دوربین را بالا ببرید.

عکاسی پرتره خیابانی

دنبال سوژه بگردید

مهم‌ترین رکن عکاسی پرتره خیابانی، سوژه است. قبل از این که بروید در کوچه و خیابان و یقه مردم را بگیرید، این سه نصیحت من را آویزه گوشتان کنید، اولا هیچوقت مزاحم افرادی که مشغول غذا خوردن هستند نشوید، ثانیا بی‌خیال عکس گرفتن از افرادی شوید که عصبانی به نظر می‌رسند، ثالثا سراغ افرادی که به نظر می‌رسد عجله دارند نروید و رابعا سوژه‌های خود را به افرادی که صرفا دارای جذابیت‌های ظاهری هستند محدود نکنید. کلا سعی کنید پیش از مطرح کردن درخواستتان با سوژه، زبان بدن او را بفهمید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 4 = 16