عکاسی از طبیعت و مناظر همواره طرفداران زیادی دارد. در ایران معمولا در تعطیلات نوروزی و یا اواسط اردیبهشت که درختان سرسبز هستند و یا در تابستان بازار عکاسی از طبیعت، گرم است. ولی طبیعت تنها به فصل بهار و تابستان محدود نمیشود و در پاییز و زمستان میتوان عکسهای بسیار عالی و متفاوت از طبیعت و مناظر زیبای آن گرفت. رنگارنگی پاییز و یکرنگی زمستان نیز سوژههای خوبی برای گرفتن عکسهای خاص از طبیعت و مناظر خواهند بود. در هر صورت در هر فصلی که قرار داشته باشید عکاسی از طبیعت و منظرهها قوانین و نکات مهمی دارند که با رعایت آنها میتوانید عکسهای متفاوتی داشته باشید.
نکات مهم در عکاسی از طبیعت و مناظر:
عکاسی از طبیعت به ذوق و خلاقیت نیاز دارد. شما باید بتوانید مناظر متفاوت را پیدا کنید در اصل باید بگوییم در حین عکاسی باید یک هنرمند تمام عیار شوید. در این قسمت با نکاتی آشنا میشوید که با رعایت آنها میتوانید عکسهای زیبایی از طبیعت و مناظر آن بگیرید. این نکات عبارتند از:
1- در ساعات طلایی عکاسی کنید:
ساعات طلایی به ساعتهای طلوع و غروب آفتاب گفته میشود. به دلیل اینکه آفتاب در این ساعات به طور مستقیم و تیز نمیتابد قطعا طبیعت و مناظر آن در هر فصلی بسیار زیباتر از طول روز خواهند بود.
2- عکاسی در آب و هوای مختلف را تجربه کنید:
افرادی که به تازگی عکاسی را آغاز کردهاند معمولا ترجیح میدهند در روز آفتابی عکاسی نمایند. ولی برای اینکه عکسهای بهتر و زندهتری از طبیعت بگیرید باید سعی کنید پدیدهها و اتفاقات را در آن بگنجانید. برای مثال یک روز بارانی پاییزی که موجب خیس شدن و ریزش برگهای رنگارنگ میشود و یا یک روز بادی در بهار که موجب پراکنده شدن شکوفهها در هوا میشود و یا یک روز ابری و یا مه آلود گزینههای بسیار عالی برای ثبت تصاویر زیبا از طبیعت هستند.
3- از نقاط کانونی غافل نشوید:
نقاط کانونی نقاط خاصی از مناظر هستند که موجب جلب توجه میشوند. برای مثال شما از منظرهای عکس میگیرید که در آن آسمان و ابر و دریا و قایق و … وجود دارد. میتوان گفت در این منظره قایق میتواند یک نقطه کانونی باشد. و یا بهتر بگوییم یک قایقی که بر فراز آن تعدادی مرغ دریایی وجود دارد میتوانند نقاط کانونی باشند زیرا بیشتر توجه بیننده را به خود جلب میکنند.
4- قانون 1/3:
شما برای گرفتن هر عکسی به خصوص عکاسی از طبیعت و مناظر باید به رعایت این قانون بپردازید. در قانون 1/3 شما منظره و یا کادر و سوژه را به 9 مستطیل تقسیم میکنید و نقطه کانونی منظره خود را در یک سوم این مستطیلها میگنجانید. در این صورت یک عکس حرفهای خواهید داشت.
سخن پایانی:
عکاسی از طبیعت و مناظر آن یک فرآیندی است که نیاز به نوآوری دارد. زیرا معمولا ثبت یک تصویر در روز صاف و آفتابی آنچنان چشم نواز نخواهد بود مگر اینکه سوژهی خاصی در کادر عکاسی شما وجود داشته باشد. بنابراین بهتر است برای عکسهای خود زمان بیشتری صرف کنید تا بتوانید بهترین زاویه را انتخاب کنید و در نهایت از مشاهده عکسها خود لذت ببرید.
مقالهای که پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه نمایید: