انسانها، از طبیعت جدا نمیشوند و هرگز نمیتوان هنگام عکاسی از طبیعت، تعامل انسان با محیط طبیعی را نادیده گرفت. حتی زمانی که شما پرترهای از یک یوزپلنگ ایرانی میگیرید، تاثیر زندگی انسان روی شکل زندگی یوزپلنگ از روی ظاهر عکس هویدا است. حال تصور کنید که قرار است سراغ عکاسی از طبیعت روستاها و دهات بروید، طبیعتا تعامل انسانها و طبیعت در محیط روستا غیرقابل انکار است و شما باید یاد بگیرید که چگونه انسانها و آثار انسانی را در کادر عکسهایتان بگنجانید. در این مقاله میخواهیم درباره همین موضوع صحبت کنیم، یعنی درباره حضور انسانها در عکاسی از طبیعت.
پیش از شروع عکاسی از طبیعت، مقصدتان را بشناسید
انتخاب مقصد کاملا به عهده خودتان است، شما میتوانید سراغ هر محیطی بروید، از محیطهای خشک و گرم گرفته تا محیطهای سبز و مرطوب. بعد از انتخاب مقصد، باید به این فکر کنید که مقصد شما به وسیله چه ویژگیهایی تعریف میشود و چه عواملی سبب تمایز مقصدتان از سایر مقاصد میگردد. قبل از این که دوربینتان را از کیف دوربین خارج کنید، باید به این فکر کنید که دقیقا میخواهید از چه چیزی عکسبرداری کنید. میتوانید لیستی از تمام اجسامی که میتوانند سوژهای برای عکسبرداری شوند تهیه کنید.
بعضی از عکاسان حرفهای، فاصله سوژههایشان از یک دیگر را روی نقشه مشخص میکنند تا برنامه دقیقتری از فرآیند عکاسی در دست داشته باشند. خیلی وقتها پیش میآید که شناختی از محیط کار خود نداریم، احتمال قرار گرفتن در چنین شرایطی هنگام عکاسی از طبیعت دو چندان میشود. در این شرایط میتوانید برنامه کاری خود را بر اساس منطقه و مختصات تنظیم کنید.
نقش مستقیم مردم در عکاسی از طبیعت
عکاسی از طبیعت بدون در نظر گرفتن مردم، کاری بیهوده و ناقص است. چالشی که وجود دارد، این است که شما باید پیش از نشانه گرفتن افراد توسط لنز دوربینتان، نقش آنها در محیط طبیعی را بشناسید. باید همواره بر این نکته واقف باشید که هدف اصلی شما عکاسی از طبیعت است، بنابراین انسانها نباید هارمونی موجود در طبیعت را به هم بزنند. تنها راهی که برای آگاهی از نقش انسانها در محیط طبیعی وجود دارد، این است که با آنها هم کلام شوید، شاید این کار در قدم اول دلهره آور یا عجیب به نظر برسد، اما قطعا تجربه فوقالعاده آموزندهای خواهد بود.
حرف آخر درباره عکاسی از طبیعت
به عنوان یک عکاس، اولین نکتهای که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید، این است که دقیقا چه زمانی باید از چه چیزی عکس بگیرد. این که پس از برگشتن به خانه خود، با کوهی از شاتهای نازیبا روبهرو شوید، درست به همان اندازه که از روی وسواس ثبت لحظات خارقالعاده را از دست دهید غیر حرفهای است. هرجا که احساس راحتی میکنید، کمپ بزنید و هرچقدر زمان نیاز دارید در آن جا صرف کنید. پس از آماده شدن نتیجه کارتان، بهتر است آن را مستند کنید تا بعدها به عنوان یک منبع، مورد استفاده سایر هنرمندان قرار بگیرد. این کار به رسمیتر شدن شخصیت شما به عنوان یک عکاس حرفهای کمک خواهد کرد. مستند کردن نتیجه کارتان، شانستان برای همکاری با سازمانها و رسانههای حرفهای را افزایش میدهد.