زمانی که روبهروی یک بنای تاریخی ایستاده و دوربینتان را به منظور عکسبرداری در دستانتان گرفتهاید، ممکن است سایر گردشگران بدون توجه به شما وارد کادرتان شوند، خطوط معماری بنا منحنی به نظر برسند و یا هزاران اتفاق دیگری روی دهد که به سبب آنها، تصویری که ثبت میکنید به هیچ وجه شبیه به تصورات ذهنیتان نباشد. افرادی که قصد عکاسی از بناهای تاریخی را دارند باید با دو چالش عمده دست و پنجه نرم کنند، اول این که معمولا افراد زیادی در گوشه و کنار ابنیه تاریخی حضور دارند و دوم این که عکاسان خبره زیادی پیش از آنها اقدام به عکاسی از بناهای تاریخی کردهاند، به همین جهت ثبت تصاویر اورجینال از ابنیه تاریخی کار دشواری به شمار میرود. در ادامه این مقاله سعی میکنیم تا با ارائه راهکارهایی شانس موفقیتتان در زمینه عکاسی از بناهای تاریخی را افزایش دهیم.
صبح زود بیدار شوید
تعداد اندکی از گردشگران هستند که حاضر باشند در طول سفر خود، صبح زود از خواب بیدار شوند، بنابراین اگر صبح زود سراغ سوژههای عکاسی بروید، به احتمال زیاد کارتان راحتتر خواهد شد. مزیت دیگری که عکسبرداری در هنگام صبح به دنبال خواهد داشت بهرهمندی از نور گرم و زیبای خورشید است که فضای عکستان را به شکل غیرقابل وصفی دلپذیر میکند.
درباره کمپوزیسیون عکسها فکر کنید
قواعد کلاسیک کمپوزیسیون، مانند قانون golden crop، هنگام عکاسی از بناهای تاریخی نقشی به شدت کلیدی پیدا میکنند. یکی از تکنیکهایی که همواره در موقعیتهای چالش برانگیز به کار عکاسان میآید، تکنیک تقارن است. کافی است تقارن را در کادر بندی خود رعایت کنید و بقیه کار را به سوژه خود بسپارید تا ببینید نتیجه کارتان چقدر درخشان خواهد شد. اگر در حوالی سوژه مورد نظرتان حوض یا حتی چاله کوچکی باشد که از آب پر شده، فرصت را غنیمت بشمارید و حتما شانستان را برای ثبت تصویر انعکاس سوژه در آب امتحان کنید. خطوط منحنی، مارپیچ، خطوط همگرا و خطوط گرد، میتوانند با ایجاد توهم بصری، عکستان را به اثری خاص تبدیل کنند.
اثر پرسپکتیو را کاهش دهید
خطوط عمودی زیادی در ساختار معماری ابنیه تاریخی وجود دارند، این خطوط عمودی تاثیر عمدهای روی نتیجه کار علاقهمندان به عکاسی از بناهای تاریخی دارند. مغز ما با فعل و انفعالات مخصوص به خودش، باعث میشود که تمام این خطوط به چشم ما کاملا صاف و مستقیم به نظر برسند. دوربین از مغز شما پیروی نمیکند و شکل درست این خطوط را در تصاویر به ثبت میرساند. برای این که از کج و کوله به نظر رسیدن خطوط در عکسهایتان جلوگیری کنید باید روی مرکز سوژه تمرکز کنید یعنی درست روی نقطهای که میان بلندترین و پایینترین خط افقی بنا قرار دارد. اگر focus روی نقطه مرکزی برایتان امکان پذیر نبود، میتوانید به کمک ابزارهای ویرایش نرمافزار zoner photo studio، کیفیت نتیجه کار عکاسی از بناهای تاریخی را به حد مطلوب برسانید.
تمام راهکارهایی که برای ثبت یک تصویر هنرمندانه با شما در اختیار گذاشتیم، در نتیجه تجربیات عکاسان تیم axfree تجمیع و مکتوب شده. این بار که به سفر رفتید و قصد عکاسی از بناهای تاریخی را داشتید، میتوانید با به کار گرفتن این ترفندها و ثبت تصاویر حرفهای، لذت سفرتان را دو چندان کنید.